Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
108642 (4030156)
Kod kreskowy
5907377306849
Nazwa producenta
LA LORRAINE
Logistyka
Jednostka podstawowa
opk.
Masa brutto
6.7kg
Cechy produktu
Stan
16

Opis

Mix chlebów PB 450g marki La Lorraine to unikalne połączenie trzech rodzajów pieczywa – chleba pszenno-żytniego z charakterem, delikatnego chleba pszennego z zakwasem oraz chleba królewskiego z zakwasem i ziarnami. Produkty, podpieczone na kamieniu, gwarantują autentyczny, tradycyjny smak i aromat świeżo wypiekanego pieczywa, idealnego do codziennych posiłków oraz eleganckich spotkań.

Skład

  • Chleb z charakterem: mąka pszenna (39,5%), woda, mąka żytnia (18%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6%), zakwas żytni (3%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), otręby żytnie (3%), sól, gluten (pszenny), drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
  • Chleb delikatny: mąka pszenna, woda, zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6,3%), suchy zakwas (pszenny) (1,9%), sól, drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
  • Chleb królewski z zakwasem i ziarnami: mąka pszenna (35%), woda, mąka pszenna graham (16%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (5%), żółte siemię lniane (4%), brązowe siemię lniane (4%), nasiona słonecznika (3%), mąka żytnia (3%), zakwas żytni (2%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), sól, drożdże, mąka pszenna wstępnie skleikowana, prażona mąka ze słodu (pszennego), ekstrakt ze słodu jęczmiennego, otręby pszenne, środek do przetwarzania mąki (E300)
    Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko, gorczycę, sezam, łubin.

Tabela wartości odżywczych

Składnik 100 g (lub 100 ml) 1 sztuka (100 g)
Wartość energetyczna 999 kJ - 236 kcal 999 kJ - 236 kcal
Tłuszcz 2,6 g 2,6 g
  w tym nasycone 0,4 g 0,4 g
Węglowodany 43 g 43 g
  w tym cukry 1,9 g 1,9 g
Błonnik 4,2 g 4,2 g
Białko 8,1 g 8,1 g
Sól 1,3 g 1,3 g

Przechowywanie

  • Produkt głęboko mrożony – przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C.
  • Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
  • Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
  • Po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin
  • Po wypieku (+21 °C): 48 godzin

Sposób przygotowania

  • Wypiek: 14–16 minut w temperaturze 210 °C (piecz przed wypiekiem, rozgrzewając piec do 240 °C)

Parametry 1 sztuki
Dla wszystkich trzech rodzajów chleba:

  • Masa: 450 g ± 15 g
  • Masa netto po wypieku (dla chleba z charakterem): 410 g
  • Długość: 24,5 cm ± 3 cm
  • Szerokość: 12 cm ± 3 cm
  • Wysokość: 8 cm ± 2 cm

Uwaga: Waga po wypieku może się różnić w zależności od rodzaju pieca i metod wypieku.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.

;
© SolEx B2B