Mix 3 pszennych bułeczek hotelowych marki La Lorraine to zestaw trzech różnorodnych wypieków – bułki z sezamem, siemieniem lnianym oraz makiem, w pełni wypieczonych i gotowych do podania. Dzięki perfekcyjnie wypieczonemu wnętrzu i aromatycznym posypkom, bułeczki te doskonale sprawdzą się zarówno podczas hotelowych śniadań, jak i eleganckich przyjęć.
Skład
- Bułka z sezamem: mąka pszenna, woda, nasiona sezamu (3,9%), drożdże, serwatka w proszku (z mleka), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (E472e), środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
- Bułka z siemieniem lnianym: mąka pszenna, woda, brązowe siemię lniane (4,2%), drożdże, serwatka w proszku (z mleka), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (E472e), środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
- Bułka z makiem: mąka pszenna, woda, mak (4,2%), drożdże, serwatka w proszku (z mleka), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (E472e), środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: jaja, soję.
Tabela wartości odżywczych
Składnik | 100 g (lub 100 ml) | 1 sztuka (35 g) |
Wartość energetyczna | 1.141 kJ - 270 kcal | 399 kJ - 95 kcal |
Tłuszcz | 3,1 g | 1,1 g |
w tym nasycone | 0,4 g | 0,1 g |
Węglowodany | 50 g | 18 g |
w tym cukry | 1,7 g | 0,6 g |
Błonnik | 2,1 g | 0,7 g |
Białko | 9,0 g | 3,1 g |
Sól | 1,3 g | 0,46 g |
Przechowywanie i sposób przygotowania
- Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony – przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C; po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
- Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
- Termin minimalnej trwałości po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin.
- Rozmrażanie: 30–40 minut w temperaturze 20–26 °C.
- Wypiek: 3 minuty w temperaturze 190 °C.
Parametry 1 sztuki
- Masa: 35 g ± 3 g
- Wysokość: 4,5 cm ± 0,5 cm
- Średnica: 8 cm ± 0,5 cm