Ser Ementaler z Zakopanego to szlachetny ser dojrzewający, produkowany według tradycyjnej receptury z mleka pochodzącego z czystych górskich terenów Podhala. Powstaje w sercu Tatr – w Zakopanem – w zakładzie o wieloletniej tradycji serowarskiej. Ementaler doskonale sprawdzi się jako element eleganckiej deski serów, składnik wykwintnych tostów i sałatek, a także jako przekąska i dodatek do kanapek. Oferowany w rodzinnej porcji 500 g.
Składniki: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1475 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 17 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 28 g
Sól: 1,2 g
Wapń: 800 mg – 100%*
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych)
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +10°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Alergeny: zawiera mleko
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7