Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
111386 (4040116)
Kod kreskowy
5907377302759
Nazwa producenta
LA LORRAINE
Logistyka
Jednostka podstawowa
opk.
Masa brutto
6.7kg
Cechy produktu

Opis

Półbagietka marki La Lorraine to wyjątkowy wypiek pszczenny, który łączy tradycyjny smak z nowoczesnym podejściem do pieczenia. Produkt częściowo podpieczony na kamieniu prezentuje chrupiącą skórkę oraz miękki, aromatyczny miąższ, idealny do serwowania zarówno na co dzień, jak i przy specjalnych okazjach.

Skład
mąka pszenna, woda, sól, drożdże, gluten pszenny, cukier, mąka ze słodu pszennego, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: jajka, soję, mleko, nasiona sezamu.

Tabela wartości odżywczych

Składnik 100 g (lub 100 ml) 1 sztuka (100 g)
Wartość energetyczna 991 kJ - 234 kcal 991 kJ - 234 kcal
Tłuszcz 0,9 g 0,9 g
  w tym nasycone 0,3 g 0,3 g
Węglowodany 48 g 48 g
  w tym cukry 1,6 g 1,6 g
Błonnik 2,2 g 2,2 g
Białko 7,7 g 7,7 g
Sól 1,2 g 1,2 g

Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C. Po rozmrożeniu nie wolno ponownie zamrażać.

  • Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji
  • Po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin
  • Po wypieku (+21 °C): 24 godziny

Sposób przygotowania

  • Rozmrażanie: 30–40 minut w temperaturze 20–26 °C
  • Wypiek: 7–9 minut w temperaturze 190 °C
  • Wskazówki dotyczące podania: Brak dodatkowych wskazówek

Parametry 1 sztuki

  • Masa: 160 g ± 5 g
  • Masa netto po wypieku: 145 g
  • Długość: 28,5 cm ± 1,5 cm
  • Obwód: 18,5 cm ± 1,5 cm
  • Liczba nacięć: 3

Uwaga: Waga po wypieku może się różnić w zależności od rodzaju pieca i metod wypieku.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.

;
© SolEx B2B