Odkryj wyjątkowy smak Croissanta z nadzieniem z orzechów laskowych i czekoladą marki La Lorraine – idealnego połączenia klasycznego, półfrancuskiego ciasta z wyrazistym, słodko-orzechowym nadzieniem. Produkt głęboko mrożony, gotowy do wypieku, gwarantuje efektowny wygląd, delikatną teksturę oraz bogaty smak, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i jako deser.
Skład
mąka PSZENNA, nadzienie orzechowe (20%) (cukier, tłuszcz palmowy, mąka z orzechów laskowych (10%), skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, MLEKO w proszku odtłuszczone, tłuszcz shea (z Masłosza Parka), emulgator (lecytyny), aromat), woda, olej palmowy, czekolada płatki (3,1%) (cukier, masa kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, emulgator (lecytyny), substancja zagęszczająca (guma arabska)), cukier, olej rzepakowy, JAJA, sól jodowana (sól, jodan potasu), drożdże, emulgatory (lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól, aromat, przeciwutleniacz (palmitynian askorbylu, ekstrakt bogaty w tokoferol), gluten (PSZENNY), kwas (kwas cytrynowy), barwnik (karoteny), substancja konserwująca (sorbinian potasu), mąka fermentowana PSZENNA, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Może zawierać: soja, migdały, orzechy laskowe, orzeszki pekan, sezam.
Tabela wartości odżywczych
Składnik | 100 g (lub 100 ml) | 1 sztuka (85 g)* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1.848 kJ - 442 kcal | 1.571 kJ - 376 kcal |
Tłuszcz | 24 g | 20 g |
w tym nasycone | 8,6 g | 7,3 g |
Węglowodany | 50 g | 42 g |
w tym cukry | 20 g | 17 g |
Błonnik | 1,5 g | 1,2 g |
Białko | 6,4 g | 5,5 g |
Sól | 0,96 g | 0,82 g |
*Wartości odżywcze wyliczone są na podstawie specyfikacji surowcowych.
Przechowywanie i sposób przygotowania
Parametry 1 sztuki
Waga po wypieku może być różna w zależności od rodzaju pieca i zastosowanych metod wypieku.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7