Mix chlebów PB 450g marki La Lorraine to unikalne połączenie trzech rodzajów pieczywa – chleba pszenno-żytniego z charakterem, delikatnego chleba pszennego z zakwasem oraz chleba królewskiego z zakwasem i ziarnami. Produkty, podpieczone na kamieniu, gwarantują autentyczny, tradycyjny smak i aromat świeżo wypiekanego pieczywa, idealnego do codziennych posiłków oraz eleganckich spotkań.
Skład
- Chleb z charakterem: mąka pszenna (39,5%), woda, mąka żytnia (18%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6%), zakwas żytni (3%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), otręby żytnie (3%), sól, gluten (pszenny), drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
- Chleb delikatny: mąka pszenna, woda, zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6,3%), suchy zakwas (pszenny) (1,9%), sól, drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
- Chleb królewski z zakwasem i ziarnami: mąka pszenna (35%), woda, mąka pszenna graham (16%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (5%), żółte siemię lniane (4%), brązowe siemię lniane (4%), nasiona słonecznika (3%), mąka żytnia (3%), zakwas żytni (2%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), sól, drożdże, mąka pszenna wstępnie skleikowana, prażona mąka ze słodu (pszennego), ekstrakt ze słodu jęczmiennego, otręby pszenne, środek do przetwarzania mąki (E300)
Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko, gorczycę, sezam, łubin.
Tabela wartości odżywczych
Składnik | 100 g (lub 100 ml) | 1 sztuka (100 g) |
Wartość energetyczna | 999 kJ - 236 kcal | 999 kJ - 236 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g | 2,6 g |
w tym nasycone | 0,4 g | 0,4 g |
Węglowodany | 43 g | 43 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,9 g |
Błonnik | 4,2 g | 4,2 g |
Białko | 8,1 g | 8,1 g |
Sól | 1,3 g | 1,3 g |
Przechowywanie
- Produkt głęboko mrożony – przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C.
- Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
- Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
- Po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin
- Po wypieku (+21 °C): 48 godzin
Sposób przygotowania
- Wypiek: 14–16 minut w temperaturze 210 °C (piecz przed wypiekiem, rozgrzewając piec do 240 °C)
Parametry 1 sztuki
Dla wszystkich trzech rodzajów chleba:
- Masa: 450 g ± 15 g
- Masa netto po wypieku (dla chleba z charakterem): 410 g
- Długość: 24,5 cm ± 3 cm
- Szerokość: 12 cm ± 3 cm
- Wysokość: 8 cm ± 2 cm
Uwaga: Waga po wypieku może się różnić w zależności od rodzaju pieca i metod wypieku.