Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
108642 (4030156)
Kod kreskowy
5907377306849
Nazwa producenta
LA LORRAINE
Logistyka
Jednostka podstawowa
opk.
Masa brutto
6.7kg
Cechy produktu
Stan
3

Opis

Mix chlebów PB 450g marki La Lorraine to unikalne połączenie trzech rodzajów pieczywa – chleba pszenno-żytniego z charakterem, delikatnego chleba pszennego z zakwasem oraz chleba królewskiego z zakwasem i ziarnami. Produkty, podpieczone na kamieniu, gwarantują autentyczny, tradycyjny smak i aromat świeżo wypiekanego pieczywa, idealnego do codziennych posiłków oraz eleganckich spotkań.

Skład

  • Chleb z charakterem: mąka pszenna (39,5%), woda, mąka żytnia (18%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6%), zakwas żytni (3%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), otręby żytnie (3%), sól, gluten (pszenny), drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
  • Chleb delikatny: mąka pszenna, woda, zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (6,3%), suchy zakwas (pszenny) (1,9%), sól, drożdże, środek do przetwarzania mąki (E300)
  • Chleb królewski z zakwasem i ziarnami: mąka pszenna (35%), woda, mąka pszenna graham (16%), zakwas pszenny (woda, mąka pszenna) (5%), żółte siemię lniane (4%), brązowe siemię lniane (4%), nasiona słonecznika (3%), mąka żytnia (3%), zakwas żytni (2%) (woda, fermentowana mąka żytnia, sól), sól, drożdże, mąka pszenna wstępnie skleikowana, prażona mąka ze słodu (pszennego), ekstrakt ze słodu jęczmiennego, otręby pszenne, środek do przetwarzania mąki (E300)
    Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko, gorczycę, sezam, łubin.

Tabela wartości odżywczych

Składnik 100 g (lub 100 ml) 1 sztuka (100 g)
Wartość energetyczna 999 kJ - 236 kcal 999 kJ - 236 kcal
Tłuszcz 2,6 g 2,6 g
  w tym nasycone 0,4 g 0,4 g
Węglowodany 43 g 43 g
  w tym cukry 1,9 g 1,9 g
Błonnik 4,2 g 4,2 g
Białko 8,1 g 8,1 g
Sól 1,3 g 1,3 g

Przechowywanie

  • Produkt głęboko mrożony – przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C.
  • Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
  • Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
  • Po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin
  • Po wypieku (+21 °C): 48 godzin

Sposób przygotowania

  • Wypiek: 14–16 minut w temperaturze 210 °C (piecz przed wypiekiem, rozgrzewając piec do 240 °C)

Parametry 1 sztuki
Dla wszystkich trzech rodzajów chleba:

  • Masa: 450 g ± 15 g
  • Masa netto po wypieku (dla chleba z charakterem): 410 g
  • Długość: 24,5 cm ± 3 cm
  • Szerokość: 12 cm ± 3 cm
  • Wysokość: 8 cm ± 2 cm

Uwaga: Waga po wypieku może się różnić w zależności od rodzaju pieca i metod wypieku.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.

;
© SolEx B2B