LA LOR. Chleb dobrodzieja z zakwasem 450g/16

Kategorie: LA LORRAINE
Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
001035 (4030109)
Kod kreskowy
5907377304623
Nazwa producenta
LA LORRAINE
Logistyka
Jednostka podstawowa
opk.
Masa brutto
7.2kg
Cechy produktu

Opis

Chleb Dobrodzieja z Zakwasem marki La Lorraine to wyjątkowy chleb pszenno-żytni, wypiekany na kamieniu, który łączy intensywny smak zakwasu żytniego i pszennym, z delikatnie podpieczonym miąższem. Idealny do codziennych posiłków, zachwyca tradycyjnym smakiem i aromatem, który przypomina domowe wypieki.

Skład
mąka pszenna (33,6%), woda, mąka pszenna graham (18,2%), mąka żytnia (9,1%), zakwas żytni (6,6%) [woda, mąka żytnia, sól], zakwas pszenny (4,8%) [woda, mąka pszenna], sól, drożdże, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: jajka, soję, mleko, gorczycę, nasiona sezamu, łubin.

Tabela wartości odżywczych

Składnik 100 g (lub 100 ml) 1 sztuka (450 g)
Wartość energetyczna 931 kJ - 220 kcal 4.190 kJ - 990 kcal
Tłuszcz 1,0 g 4,6 g
  w tym nasycone 0,3 g 1,2 g
Węglowodany 43 g 195 g
  w tym cukry 1,9 g 8,7 g
Błonnik 4,4 g 20 g
Białko 7,2 g 33 g
Sól 1,4 g 6,5 g

Przechowywanie i sposób przygotowania

  • Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C; po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
  • Termin minimalnej trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
  • Termin minimalnej trwałości po rozmrożeniu (+21 °C): 36 godzin.
  • Termin minimalnej trwałości po wypieku (+21 °C): 48 godzin.
  • Wypiek: 14–16 minut w temperaturze 210 °C (piec należy rozgrzać do 240 °C).

Parametry 1 sztuki

  • Masa: 450 g ± 15 g
  • Masa netto po wypieku: 410 g
  • Długość: 24 cm ± 2,5 cm
  • Szerokość: 13 cm ± 2,5 cm
  • Wysokość: 6 cm ± 2 cm
  • Liczba nacięć: – (brak podanej wartości)

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.

© SolEx B2B