Naturalne, wysoko pasteryzowane mleko kozie o delikatnym smaku i łagodnym zapachu. Stanowi wartościową alternatywę dla mleka krowiego, jest lepiej przyswajalne i uznawane za hipoalergiczne. Zawiera bogactwo witamin (m.in. D3, niacyna, biotyna, A, B13) oraz cennych minerałów takich jak wapń, magnez, fosfor, potas i żelazo. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega-6 i średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które są łatwo wykorzystywane przez organizm jako źródło energii, a nie magazynowane jako tkanka tłuszczowa. Mleko kozie jest zbliżone składem do mleka ludzkiego i może wspierać regenerację komórek u dzieci i osób starszych.
Składniki:
Kozie mleko wysoko pasteryzowane (2,5% tłuszczu)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 218 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 4,3 g
– w tym cukry: 4,1 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g
Cechy:
Źródło wapnia, potasu, fosforu i żelaza
Zawiera witaminy D3, A, B13, niacynę i biotynę
Hipoalergiczne
Zawiera kwasy tłuszczowe Omega-6 i średniołańcuchowe
Delikatne i łatwostrawne
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7