Paluszki serowe to jedna z najpopularniejszych serowych przekąsek typu finger food (do jedzenia rękami) serwowanych w lokalach gastronomicznych. Paluszki Aviko z serem mozzarella są otoczone chrupiącą panierką z przyprawami. Wystarczy wyjąć je z opakowania i przygotować zgodnie z instrukcją we frytownicy, piecu konwekcyjno-parowym lub piekarniku. Można je serwować samodzielnie lub jako element talerza przekąsek do dzielenia się. Policzalność sztuk ułatwia kalkulację food cost. Składniki: ser mozzarella (34%), woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, skrobia (zawiera pszenicę), sól, przyprawy, dekstroza, substancje zagęszczające (E461, E412), przeciwutleniacz (E300), emulgator (E472e), białko ziemniaczane, może zawierać: gorczycę i soję.
Wartości odżywcze W 100 g Wartość energetyczna 1228 kJ (293 kcal) Białko 12g Węglowodany 27g w tym cukry 2g Tłuszcz 15g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.5g Błonnik 1.2g Sól 0.88g Alergeny: gluten, mleko, soja, gorczyca.
Sposoby przygotowania: Frytownica 2,5 min/175°C Piekarnik7-8 min/220°C Piec konwekcyjno-parowy 5-6 min/200°C |
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7