Tamarynd bez pestek to słodko-kwaśny owoc o gęstej, pastowatej konsystencji. Pozyskiwany z drzewa tamaryndowca, jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej, zwłaszcza tajskiej i indyjskiej. Używany do przygotowywania sosów, chutneyów, zup, deserów i napojów, nadaje potrawom wyrazisty, owocowy smak z nutą kwaskowatości. Doskonały do dań mięsnych, rybnych i warzywnych.
Składniki: Tamarind
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia | 1085 kJ/256 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
W tym tłuszcze nasycone | 0 g |
Węglowodany | 57 g |
W tym cukry | 37 g |
Białko | 3,1 g |
Sól | 0,24 g |
Masa netto: 454g
Wyprodukowano w Tajlandii
Najlepiej spożyć przed / Numer partii: Patrz na opakowaniu
Jako dostawca zarówno świeżych, jak i suchych produktów z Warszawy, wierzymy, że sukces naszych Klientów jest również naszym sukcesem. Właśnie dlatego codziennie dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić najwyższy poziom obsługi w zakresie dostawy żywności do gastronomii. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Kontrahentów, podążamy za innowacjami, trendami.
Qulineo Adam Goździcki
Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A
02-238 Warszawa
NIP: 522-304-15-99
email: zamowienia@qulineo.pl
tel.:+48 571 207 017