Ricotta Valcolatte to włoski miękki ser serwatkowy o łagodnym, mleczno-śmietankowym smaku i delikatnej, lekko ziarnistej strukturze. Produkowany z pasteryzowanej serwatki mleka krowiego i śmietanki, jest idealnym składnikiem dań kuchni śródziemnomorskiej – od włoskich deserów i nadzień do makaronów, po świeże przystawki i sałatki. Ricotta pakowana jest w praktyczną miseczkę o masie 1,5 kg i przeznaczona do profesjonalnych zastosowań gastronomicznych.
Skład: pasteryzowana serwatka z mleka krowiego (pochodzenie: Włochy), pasteryzowana śmietanka mleczna, sól
Alergeny: mleko, laktoza
Kraj pochodzenia: Włochy
Warunki przechowywania: 0–4°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni
Okres przydatności: 45 dni od daty produkcji
Opakowanie: plastikowa miseczka 1,5 kg (typ PP5)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 575 kJ / 139 kcal
Tłuszcz: 11 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 2,9 g
– w tym cukry: 2,4 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,14 g
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7