Kruchy, aromatyczny ser o wyrazistej pikantnej nucie i zwartej, lekko kruchej strukturze z wyczuwalnymi kryształkami aminokwasów, których ilość rośnie wraz z długością dojrzewania. Produkowany w Polsce przez Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek, jego unikalny smak kształtowany jest przez co najmniej 6-miesięczny proces dojrzewania oraz ręczne pielęgnowanie.
Skład:
Mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator – chlorek wapnia, substancja konserwująca – lizozym z białka jaja kurzego, barwnik – annato.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1589 kJ / 383 kcal
Tłuszcz: 30,0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g
Węglowodany: 1,2 g
– w tym cukry: 0 g
Białko: 27,0 g
Sól: 1,6 g
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze 0–10°C.
Alergeny:
Mleko, jaja (lizozym)
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7