Camembert Naturalny to klasyczny ser pleśniowy o okrągłym kształcie i białej, aksamitnej skórce z porostu szlachetnej pleśni Penicillium candidum. Pochodzi z Francji i słynie ze swojego delikatnego, lekko śmietankowego smaku i miękkiej, rozpływającej się konsystencji. Idealnie komponuje się z owocami, orzechami i pieczywem. Dla najlepszego doświadczenia smakowego, zaleca się podanie sera około 30 minut po wyjęciu z lodówki. Produkt dostępny w formie kawałków o masie około 90–110 g.
Składniki:
mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, Penicillium candidum.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1476 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 32 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: <0,5 g
– w tym cukry: <0,5 g
Białko: 17 g
Sól: 1,7 g
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.
Alergeny:
Mleko. Może zawierać orzechy.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7