Ser Cheddar w wiórkach to dojrzewający ser o intensywnym i wyrazistym smaku, przygotowany w formie gotowej do natychmiastowego użycia. Wytwarzany według tradycyjnej receptury, idealnie sprawdza się jako dodatek do dań zapiekanych, pizzy, makaronów, sałatek oraz potraw wymagających posypania startym serem. Dzięki formie wiórków oszczędza czas w kuchni i gwarantuje równomierne rozprowadzenie smaku w potrawach.
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, chlorek wapnia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1645 kJ / 397 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 26 g
Sól: 1,8 g
Wapń: 800 mg – 100% RWS*
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia wapnia dla osoby dorosłej
Alergeny: zawiera mleko.
Przechowywanie: w temperaturze +2°C do +7°C, po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 48 godzin
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7