Ogony wołowe to mięso o wyjątkowej strukturze, bogate w kolagen i szpik, idealne do przygotowywania głębokich w smaku bulionów, gulaszy i dań duszonych. Po długiej obróbce termicznej stają się miękkie, soczyste i pełne aromatu, tworząc intensywne, esencjonalne potrawy. Doskonale komponują się z warzywami i przyprawami, będąc niezastąpionym składnikiem tradycyjnej kuchni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: ~1000 kJ / 240 kcal
Białko: ~18 g
Tłuszcze: ~18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: ~7 g
Węglowodany: 0 g
Sól: ~0,2 g
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7