Ajvar to tradycyjna bałkańska pasta warzywna przygotowywana z pieczonej czerwonej papryki i bakłażana. Charakteryzuje się głębokim, lekko pikantnym smakiem oraz kremową konsystencją. Doskonały jako dodatek do kanapek, grillowanych mięs, serów czy jako baza do sosów i dipów.
Skład:
Czerwona papryka (84%), bakłażan (7%), olej słonecznikowy, ocet, cukier, czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy, przyprawy – czarny pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 371,4 kJ / 88,7 kcal
Tłuszcz: 3,38 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,425 g
Węglowodany: 11,7 g
– w tym cukry: 7,2 g
Białko: 1,54 g
Sól: 1,65 g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7