Mleczko kokosowe – kremowy i aromatyczny składnik, który stanowi podstawę wielu dań kuchni azjatyckiej. Coraz częściej wykorzystywane również w polskiej kuchni jako alternatywa dla śmietany czy mleka. Otrzymywane z miąższu dojrzałego orzecha kokosowego, mleczko kokosowe doskonale wzbogaca smak zup, curry, deserów, koktajli i dań wegańskich, wnosząc nutę egzotyki i naturalnej słodyczy.
Skład:
Ekstrakt z orzecha kokosowego (82%), woda, stabilizator: karboksymetyloceluloza, emulgator: polisorbat 60
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna: 745 kJ / 178 kcal
Tłuszcz: 18,0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,0 g
Węglowodany: 2,8 g
– w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 0,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,05 g
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7