Twaróg tłusty luz to klasyczny produkt mleczarski o wysokiej wartości odżywczej i kremowej konsystencji. Powstaje z pasteryzowanego mleka oraz czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Jest bogaty w białko i tłuszcze mleczne, dzięki czemu stanowi sycący i wartościowy składnik diety.
Sprawdzi się doskonale jako baza do serników, farszów, past, naleśników czy pierogów. Dzięki pełnemu, mlecznemu smakowi świetnie komponuje się zarówno na słodko, jak i w wersjach wytrawnych.
Składniki:
mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 151 kcal / 631 kJ
Tłuszcze: 8,0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g
Węglowodany: 2,7 g
– w tym cukry: 2,7 g
Białko: 17 g
Sól: 0,08 g
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7