Ricotta to świeży ser serwatkowy, kwasowy i niedojrzewający, charakteryzujący się delikatnym, kremowym smakiem oraz lekką, miękką konsystencją. Doskonale nadaje się do deserów, wypieków, nadzień do makaronów, a także jako składnik sałatek i sosów.
Alergeny: Produkt zawiera mleko i jego pochodne (łącznie z laktozą).
Ser nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO), nie jest poddawany jonizacji i nie zawiera składników jonizowanych.
| Składnik | Wartość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 594 kJ / 143 kcal |
| Tłuszcz | 11,0 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
| Węglowodany | 2,5 g |
| - w tym cukry | 2,5 g |
| Białko | 8,5 g |
| Sól | 0,5 g |
| Zawartość tłuszczu w suchej masie | Min. 40% |
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7