Naturalny ser kozi o łagodnym smaku, wytwarzany wyłącznie z mleka koziego i kultur bakterii fermentacji mlekowej. Jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego wapnia – spożycie 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten cenny składnik. Ser zawiera również fosfor, potas oraz żelazo, dzięki czemu jest polecany osobom z niedoborami żelaza i dbającym o zdrową dietę. Wytwarzany w polskiej firmie rodzinnej z mleka pochodzącego od zwierząt karmionych paszami bez GMO. Produkt do bezpośredniego spożycia.
Składniki: mleko kozie, kultury bakterii fermentacji mlekowej
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 682 kJ / 164 kcal
Tłuszcz: 12 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
Węglowodany: 3,0 g
– w tym cukry: 3,5 g
Białko: 10 g
Sól: 0,06 g
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7