Ser kozi to naturalny produkt wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem kultur bakterii fermentacji mlekowej. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i wysoką zawartością składników odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł wapnia – 100 g sera pokrywa całkowite dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Dodatkowo zawiera fosfor, potas oraz cenne ilości żelaza, co czyni go doskonałym wyborem dla osób z niedoborami tego pierwiastka, np. w przypadku anemii. Dzięki wysokiej zawartości białka i tłuszczu jest produktem sycącym i idealnym do codziennej diety.
Składniki:
Mleko kozie pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka)), podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 26 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 2,5 g
– w tym cukry: 1,0 g
Białko: 25 g
Sól: 1,7 g
Cechy:
Naturalne źródło wapnia, żelaza, potasu i fosforu
Wysoka zawartość białka
Pełnotłusty, dojrzewający
Wytwarzany z mleka koziego – bardziej przyswajalnego niż mleko krowie
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7