Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
80337
Kod kreskowy
5901680007004
Nazwa producenta
DANMIS
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Masa brutto
0.15kg
Cechy produktu
Stan
75

Opis

Ser kozi to naturalny produkt wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem kultur bakterii fermentacji mlekowej. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i wysoką zawartością składników odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł wapnia – 100 g sera pokrywa całkowite dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Dodatkowo zawiera fosfor, potas oraz cenne ilości żelaza, co czyni go doskonałym wyborem dla osób z niedoborami tego pierwiastka, np. w przypadku anemii. Dzięki wysokiej zawartości białka i tłuszczu jest produktem sycącym i idealnym do codziennej diety.

Składniki:
Mleko kozie pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka)), podpuszczka mikrobiologiczna.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1430 kJ / 344 kcal

  • Tłuszcz: 26 g
     – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g

  • Węglowodany: 2,5 g
     – w tym cukry: 1,0 g

  • Białko: 25 g

  • Sól: 1,7 g

Cechy:

  • Naturalne źródło wapnia, żelaza, potasu i fosforu

  • Wysoka zawartość białka

  • Pełnotłusty, dojrzewający

  • Wytwarzany z mleka koziego – bardziej przyswajalnego niż mleko krowie

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.

;
© SolEx B2B