Pełnotłusty ser kozi to produkt o wyjątkowej wartości odżywczej. Jest jednym z najbogatszych naturalnych źródeł wapnia – już 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na ten składnik. Dodatkowo zawiera cenny fosfor, potas i żelazo, co czyni go doskonałym wyborem dla osób z niedoborem tych pierwiastków, zwłaszcza w przypadku anemii. Wyróżnia się intensywnym, charakterystycznym smakiem, wysoką zawartością białka i pełnotłustą, kremową strukturą.
Składniki:
Mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 26 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 2,5 g
– w tym cukry: 1,0 g
Białko: 25 g
Sól: 1,7 g
Cechy:
Źródło wapnia, fosforu, potasu i żelaza
Wysoka zawartość białka
Pełnotłusty, dojrzewający
Wyprodukowany z mleka koziego – lekkostrawny i wartościowy
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7