Wyrazista i puszysta babka o cytrynowym aromacie, dekorowana delikatną warstwą cukru pudru. Idealna jako deser do codziennej kawy, jak i elegancki wypiek na świąteczny stół.
Składniki:
Cukier, jaja, skrobia pszenna, mąka pszenna, olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), tłuszcz palmowy (certyfikowany), słodka serwatka w proszku (z mleka), glukoza, mąka ryżowa, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól, olejek ze skórki cytrynowej, olejek ze skórki limonki, naturalny aromat, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1741 kJ / 416 kcal
Tłuszcz: 20 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 57 g
– w tym cukry: 29 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,80 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła, promieni słonecznych i obcych zapachów. Temperatura przechowywania: 16–22°C.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7