Sałatka z makreli po meksykańsku – pożywna sałatka z dużymi kawałkami makreli i mieszanką warzyw: marchwi, ziemniaków, papryki, fasoli czerwonej i kukurydzy. Wzbogacona koncentratem pomidorowym i delikatnie doprawiona przyprawami. Gotowa do spożycia – idealna na szybki posiłek.
Skład:
Kawałki makreli 30% (makrela Scomber scombrus – obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, Scomber japonicus – obszar połowu: Ocean Spokojny FAO 61), marchew, ziemniak, woda, papryka 3%, fasola czerwona marynowana 2% (fasola czerwona, woda, ocet spirytusowy, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu, sacharyny), koncentrat pomidorowy, kukurydza 1%, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (marchew, seler, cebula, por, natka pietruszki), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna: 454 kJ / 109 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 7,6 g
– w tym cukry: 2,3 g
Białko: 6,5 g
Sól: 1,6 g
Alergeny:
Makrela (ryba), seler
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej (4–25°C).
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7