Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) krajanka to produkt wysokiej jakości, pochodzący z Borów Tucholskich. Doskonały do przygotowania aromatycznych zup, sosów, bigosu oraz jako farsz do pierogów.
Składniki:
Podgrzybek brunatny.
Wartość energetyczna: 1259 kJ / 301 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 24 g
Białko: 31 g
Sól: 0,13 g
Klasa: I
Zastosowanie:
Idealny do zup, sosów, bigosu oraz jako farsz do pierogów.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu unikać wilgoci. Aby zachować aromat na dłużej, zaleca się przechowywanie w temperaturze -18°C.
Produkcja:
Produkt wytwarzany pod stałym nadzorem uprawnionego grzyboznawcy nr 1383.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7