Masa makowa z bakaliami Bakalland to gotowa do użycia mieszanka maku i suszonych owoców, idealna do tradycyjnych wypieków, takich jak makowiec, strucla drożdżowa czy kutia. Dzięki dwukrotnemu mieleniu maku masa ma zwartą, wilgotną konsystencję, ułatwiającą jej użycie w deserach i ciastach.
Składniki: Woda, mak 22%, cukier, bakalie 6,5% [rodzynki 55% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy), skórka pomarańczowa kandyzowana 45% (skórka pomarańczowa 49%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)], syrop cukru inwertowanego, kaszka pszenna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna: 900 kJ / 215 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 19 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 5,6 g
Alergeny: Produkt zawiera pszenicę. Może zawierać migdały, orzechy brazylijskie, nerkowca, laskowe, makadamia, pekan, pistacje, włoskie, mleko, orzeszki ziemne i soję.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7