Jedno z najpopularniejszych połączeń smakowych - makaron z serem - teraz dostępne w formie przekąski „na jeden gryz”. Makaron ugotowany „al dente”, w kremowym sosie serowym, zamknięty w chrupiącej panierce. Świetnie sprawdzi się w barach i restauracjach z kuchnią w stylu amerykańskim jako element talerza przekąsek do dzielenia się, samodzielna przekąska albo składnik sałatki. Zalety trójkątów Mac‘n Cheese to m.in.: stała waga na sztukę = przejrzysta kalkulacja food cost, atrakcyjny kształt trójkąta, długi czas utrzymania ciepła, produkt odpowiedni do segmentu dostaw jedzenia, sprawdzone i lubiane połączenie smakowe, szybkie przygotowanie we frytownicy. Trójkąty z makaronem i serem Aviko są odpowiednie dla wegetarian.
Składniki: makaron (woda, semolina z pszenicy durum) (24%), woda, ser Gouda (mleko, skrobia ziemniaczana, sól, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna) (17%), mąka (pszenna, kukurydziana), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), kukurydza, serek śmietankowy (mleko, śmietanka, sól, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja zagęszczająca (E410)) (2,5%), mąka (pszenica), skrobia modyfikowana (kukurydziana, ziemniaczana), sól, drożdże, skrobia (pszenna, kukurydziana), syrop glukozowy, zioła i przyprawy, kazeinian sodu (zawiera mleko), naturalny aromat sera (zawiera mleko), stabilizatory (E401, E516, E461, E412, E450, E415), substancja zagęszczająca (E464), białko jaja w proszku, cebula, czosnek, ekstrakt słodu jęczmiennego, jaja w proszku, aromat naturalny (zawiera pszenicę).
Wartości odżywcze W 100 g
Wartość energetyczna 1248 kJ (299 kcal)
Białko 10g
Węglowodany 26g
w tym cukry 1.2g
Tłuszcz 17g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5g
Błonnik 2.3g
Sól 1.3g
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Sposoby przygotowania:
Frytownica 3-3,5 min/175°C
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7