Krążki cebulowe to jedne z najchętniej wybieranych przekąsek w restauracjach. Są popularne zwłaszcza w lokalach, które serwują kuchnię amerykańską. Krążki cebulowe Aviko są przygotowane ze świeżej posiekanej cebuli, a dzięki panierce długo pozostają ciepłe i chrupiące. Stała waga sztuki ułatwia kalkulację food cost. Można je serwować samodzielnie, jako dodatek do burgera albo jako element talerza przekąsek. Przygotowanie we frytownicy, piecu konwekcyjno-parowym lub piekarniku. Składniki: cebula (57%), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże) (16%), mąka pszenna, olej palmowy, woda, błonnik z pszenicy, skrobia pszenna, sól, mąka ryżowa, substancja żelująca (E401), stabilizatory (E339, E415, E466).
Wartości odżywcze W 100 g Wartość energetyczna 833 kJ (199 kcal) Białko 3.7g Węglowodany 26g w tym cukry4.3g Tłuszcz 8.3g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.7g Błonnik 3.3g Sól 0.63g Alergeny: gluten. Sposoby przygotowania: Frytownica1,5-2 min/175°C Piekarnik15-20 min/220°C Piec konwekcyjno-parowy15-20 min/220°C |
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7