Frytki z linii Aviko Super Crunch o cięciu 9,5 mm. Bezglutenowa panierka zapewnia dłuższe utrzymanie ciepła i chrupkości, można więc oferować te frytki w menu na dowóz bez obaw, że staną się miękkie i mokre. Rekomendujemy je jako dodatek do dań, np. burgerów oraz jako samodzielną przekąskę, najlepiej z własnej roboty sosami.
Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, dekstryna, substancje spulchniające (E450, E500), maltodekstryna, substancja zagęszczająca (E415).
Wartości odżywcze W 100 g Wartość energetyczna 654 kJ (156 kcal) Białko 2.5g Węglowodany 25g w tym cukry 0.9g Tłuszcz 4.5g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.5g Błonnik 2.5g Sól 0.65g
Sposoby przygotowania: Frytownica 3-3,5 min/175°C. Piec konwekcyjno-mikrofalowy czas i sposób przygotowania zależy od typu pieca. |
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7