Chrupiące frytki stekowe o nieregularnym cięciu 10x20 mm. Podobnie jak pozostałe produkty z linii Aviko Super Crunch posiadają delikatną bezglutenową panierkę, dzięki której dłużej utrzymują ciepło i chrupkość, rekomendujemy je więc do menu na dowóz. Frytki typu steakhouse są oczywistym wyborem, jeśli chodzi o ziemniaczany dodatek do steka, ale równie dobrze będą się komponować z wegetariańskim lub wegańskim burgerem. Przygotowanie we frytownicy lub piecu konwekcyjno-mikrofalowym. Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, dekstryna, substancje spulchniające (E450, E500), maltodekstryna, substancja zagęszczająca (E415). Wartości odżywcze W 100 g Wartość energetyczna 654 kJ (155 kcal) Białko 2.5g Węglowodany 25g w tym cukry 0.9g Tłuszcz 4.5g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.5g Błonnik 2.5g Sól 0.65g Sposoby przygotowania: Frytownica 3-3,5 min/175°C Piec konwekcyjno-mikrofalowy czas i sposób przygotowania zależy od typu pieca |
Qulineo Adam Goździcki Spółka Komandytowa
ul. Modularna 17A, 02-238 Warszawa
Telefon: +48 690 488 272
Email: kontakt@qulineo.pl
Otwarte 24/7